Gradinita de la Dudestii Vechi si dorinta mamelor

0
764

Daca am imita atitudinea și acțiunea concretă a unei colege ce a decis, in pofida doliului dupa mama sa, sa vina la întâlnirea Generației 1968 Dudestii Vechi, alegand sa faca astfel ceea ce mama ei și-ar fi dorit și anume sa fie alături de noi la ceas aniversar, atunci lucrurile ar arata altfel in viețile noastre, in comunitățile noastre.
Unul dintre cele mai înălțătoare răspunsuri pe care le poate da un copil, este de a face ceva de dragul mamei, ceva ce stie ca acesteia i-ar plăcea, ceva ce chiar așteaptă mama de la el.
Sa nu ne ascundem dupa principii, dupa legi ori comunicate goale de conținut!
Știm cu toții foarte bine, indubitabil, ca “MAMELE DORESC O GRADINITA NOUA!”
Cu respectarea legii, desigur.
Mamele nu doresc explicații, acuze, certuri, justificări, din nici o parte. Mamele doresc o gradinita situată in centru, fara igrasie, luminoasa, modernă, adaptata cerințelor secolului XXI.
Ce au promis consilierii locali in campania electorală in 2016? Pentru ce s-au zbătut? Nu pentru a lupta spre binele comunei?
Ii așteptam sa ne spună ce au facut pana acum, ce fac concret pentru comunitatea locala! Dorim sa știm ce proiecte mai au și care e modalitatea de a le duce la bun sfârșit!
Dorim sa ii vedem atât ca se zbat pentru ideile lor cat si ca sunt in stare sa colaboreze cu ceilalți, fiind ONEȘTI SI SUSȚINÂND PROIECTELE ADVERSARILOR POLITICI ori personali, proiecte ce au drept scop propasirea comunei!
Este scandalos sa vezi cum, daca anul trecut am ocupat paginile ziarelor fiindca am furat milioane de euro din banii publici, acum e la fel: apărem prin ziare fiindca nu suntem in stare sa ne punem de acord sa construim o gradinita din bani nerambursabili, gratuiți! Și asta in condițiile in care in următorii cativa zeci de ani, administrația locală nu va avea sute de mii de euro disponibili pt o astfel investiție!!!
DE FAPT, NU NOI NU SUNTEM IN STARE!
NU SUNT IN STARE 13 PERSOANE!
Repet: 13 PERSOANE, nu 2.000, nu 8.000, nu 10.000! 13 PERSOANE NU REUȘESC SA COLABOREZE PENTRU BINELE BULGARILOR!!! (riscând sa piardă finanțarea, riscând sa piardă câteva sute de mii de euro gratuiți!)

Vremurile in care “ne războiam cu turcii” ori ne îmbrânceam in nisip au trecut!
Astăzi, cei ce sunt ori se doresc a fi in fruntea minorității bulgare trebuie sa priceapă ca alte așteptări avem de la ei, și anume: maturitate, responsabilitate, înțelepciune, acceptare a celorlalti, deschidere spre dialog, critica constructiva, implicare, dar mai ales, in primul rand(!) iubire de neam și aplecare spre binele comun!

SUNT, IN ULTIMA INSTANȚA, CHESTIUNI PE CARE ORICE MAMA LE AȘTEAPTĂ DE LA COPIII EI, NU E AȘA?

Va invit sa ne rugam cu toții mamei noastre cerești, pentru ca ea, impreuna cu toate mamele, sa le arate celor implicați calea pe care trebuie sa meargă!