DE CE AVEM NEVOIE DE “palcene.com”
Va expun cateva motive:
A . ORGANIZARE
a). – in prezent sunt vreo 10-15 grupuri care au legatura cu bulgarii banateni si multi dintre noi, suntem inscrisi in mai multe dintre acestea. Doarece in mod curent o postare este distribuita in mai multe grupuri concomitent suntem pusi in situatia de a “ne intalni” cu aceeasi postare de 4-5 ori.
b). – grupurile avand mai multe tematici (religioase, culturale, politice, de propaganda, pro/contra) suntem pusi in situatia de a fi “bombardati” cu postari ce nu ne intereseaza. Desigur exista si reversul acestei situatii, in care pierdem informatii utile fiindca au aparut alte postari intre timp, ce le acopera pe primele.
c). – existand perioade mai aglomerate (cum ar fi duminicile cu sf. liturghii) impresia creata, e ca aceea postare are un anumit numar de vizualizari, insa ea este nereala (greu de crezut ca sunt multe persoane ce urmaresc 3-4 liturghii in aceeasi zi).
B. INFORMARE
a). – obstructionarea adversarilor; desi se proclama ca “grupurile sunt pentru toti”, ale tuturor, in realitate unele dintre ele sunt mai degraba ale unora!!! Ma refer indeosebi la cele care ating politica! Daca doresti sa exprimi o parere contrara intereselor unor membri/moderatori si insisti in a te face auzit, fie esti atacat “la comanda”, fie ti se blocheaza/sterge postarea, fie esti exclus din grup!
b). – informare distorsionata, ascunsa, rauvoitoare; sunt si situatii in care informatii importante sunt intentionat nedistribuite, tocmai pentru ca ele i-ar avantaja pe adversarii politici sau doar personali. (interesul personal primeaza in dauna colectivitatii!). Un exemplu concludent este cel in care a fost prezentata demolarea gradinitei din Dudestii Vechi.
c). – informare corecta si rapida; stiind ca “informatia te face puternic” urmarim ca prin intermediul acestui site noutatile sa ajunga nu doar mai rapid, ci si la cat mai multe persoane. Vom afla mai usor atat noutatile pozitive cat si pe cele negative, neputand fi nici manipulati si nici indusi in eroare. Vom sti atat cine ne face cinste, cine merita respectul nostru, cat si cine ne face de rusine, datorita cui ar trebui sa tinem ochii in pamant.
Sa fim realisti: avem si bune si rele. Nu ar trebui sa cadem in vreo extrema ci sa vorbim despre adevar. Doar asa ne putem corecta si putem progresa.
C. POLITICA
La fel ca limba, religia, cultura, si politica (mai degraba in sens de administratie) face parte din viata noastra. E o greseala sa facem abstractie de ea, in conditiile in care ea modeleaza major atat viata comunitatii bulgare (in mod special la Dudestii Vechi, dar nu numai acolo) cat si relatiile dintre cei ce ne conduc!
Prin urmare, haideti sa vorbim deschis si despre aceasta componenta a noastra. Facand-o franc, incercand sa aducem adevarata informatie, nedistorsionata, in spatiul public, vom fi cu totii castigati.
VA POT GARANTA CA “palcene.com” VA FI 100% ECHIDISTANT!

D. ASTEPTARI
Acest site isi propune o centralizare si o clasificare a informatiilor pe categorii, pe domenii de interes.
Nutresc speranta ca “palcene.com”va fi o arhiva utila, usor de accesat pentru oricine, ca va fi un forum de dezbatere, un creuzet de idei constructive, utile intregii comunitati, o platforma de solutionare a problemelor. Cu voia si cu ajutorul dumneavoastra, lista poate fi constant actualizata!
Daca ar trebui formulat totul intr-o fraza as spune ca “palcene.com” se doreste a fi un liant pentru toti bulgarii pavlicheni!
Ajuta-ne Doamne ca asa sa fie!